VENTILACIJSKI SISTEM
PREZRAČEVALNI SISTEM
KONTROLIRANA MEHANSKA VENTILACIJA

Pišite nam

Vprašanja & Odgovori

Kaj je prezračevanje z rekuperacijo?
Rekuperacija je proces vračanja toplote, pri katerem se omogoča istočasno dovajanje in odvajanje zraka brez mešanja nasprotnih tokov. Zrak prehaja skozi toplotni izmenjevalnik, ki je nameščen znotraj naprave. Dovodni in odvodni zrak sta popolnoma ločena in se med seboj ne mešata niti znotraj naprave niti na notranji in zunanji strani prezračevalne enote.
Zakaj je izmenjevalnik toplote iz bakra?
Baker je odličen prevodnik toplote in naravni antiseptik (najbolj podoben srebru). Baker v rekuperatorju ustvari okolje, ki omogoča dezinfekcijo zraka, zato virusi, bakterije in mikrobi izgubijo sposobnost preživetja. Bakreni izmenjevalniki toplote omogočajo dezinfekcijo zraka, zato sistem deluje brez filtrov. Zahvaljujoč direktnim in kratkim cevovodom se ohranja naravna energija čistega zraka »prana« in njen negativni ionski sestav.
Kako zahtevna je montaža?
Montaža je hitra in enostavna: v zunanjo steno je potrebno narediti preboj oz. odprtino, v katero se s pomočjo montažne pene ali druge vrste tesnilnega materiala vgradi delovno enoto. Vidne so samo prezračevalne rešetke in sicer ena na notranji steni prostora in druga na fasadi. Na voljo so tudi modeli za vmestitev prezračevalne enote v prostoru.
Kako upravljati z rekuperatorjem?
S pomočjo daljinskega upravljalca ali z regulacijskim stikalom (reostat).
Kakšen je rezultat rekuperacije z rekuperatorjem PRANA?
»Prana« prostor ne le prezračuje, temveč zagotavlja tudi zadostno količino predhodno segretega zraka, ki prihaja iz zunanjosti in je nasičen s kisikom in naravnimi ioni. Zahvaljujoč učinkovitosti toplotnega izmenjevalnika sistem dovoljuje bistveno znižanje stroškov ogrevanja stanovanja pozimi in hlajenja poleti.
Kako odstraniti plesen?
Vas plesen zelo moti? Odstranite in uničite jo lokalno. Kontrolirajte prezračevanje s sistemom rekuperacije, ki omogoča kakovosten zrak, zmajša vlago v prostoru, zidovi pa se osušijo in plesen izgine.
Kako glasni so rekuperatorji PRANA?
Prezračevalna enota z rekuperacijo toplote PRANA je skonstruirana tako, da deluje zelo tiho. V nočnem režimu pa je delovanje naprave praktično neslišno.
Rabite pomoč ali svetovanje?