VENTILACIJSKI SISTEM
PREZRAČEVALNI SISTEM
KONTROLIRANA MEHANSKA VENTILACIJA

Pišite nam

Do 50% subvencije Eko sklada na PRANA rekuperatorje – prezračevalne sisteme

Prodajni program «PLAČILO NA OBROKE»

Prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote PRANA je energetsko učinkovita naprava, zato lahko pri Eko skladu ( Slovenskem okoljskem javnem skladu ), uveljavljate nepovratne finančne spodbude do višine 50% od vrednosti vaše investicije in območja na katerem živite. Podrobnosti o subvenciji najdete s klikom na uradno stran Eko sklada.

V primeru, nakupa prezračevalnega sistema z rekuperacijo PRANA vam svetujemo pri pripravi in oddaji dokumentacije, ki jo je v dveh ločenih korakih potrebno poslati na Eko sklad za pridobitev nepovratne finančne spodbude.

1. Pred naložbo in izvedbo prezračevalnega sistema:

 • pripravimo vam predračun z žigom, podpisom ter aktualnim datumom veljavnosti,
  priložiti je potrebno slike prostora kjer je predvidena vgradnja rekuperatorja (iz slik mora
  biti vidno, da poseg še ni bil izveden),
 • vlogo, ki jo pridobite na uradni strani Eko sklada, ali sledite tej povezavi (razpis veljaven do porabe sredstev)
 • kopijo obstoječega gradbenega dovoljenja ( za stavbe zgrajene pred l.1967 potrebujete potrdilo o uporabnem dovoljenju stavbe na podlagi 197. člena ZGO-1)

2. Po končani izvedbi in zaključeni naložbi v prezračevalni sistem:

 • posredujete še originalni podpisan in žigosan račun,
 • fotografijo (oz več njih) prostora kjer je vgrajen rekuperator ,
  Dopis o zaključku naložbe ( z enakimi podatki kot na vlogi ob oddaji ),

Za popolno vlogo in vse poslane dokumente je potrebno biti pozoren na:

 • vloga se mora glasiti na lastnika objekta – nepremičnine
 • predračun in končni račun ter vsi ostali poimenski dokumenti, se morajo glasiti na lastnika objekta
 • sama izvedba, vgradnja, montaža in drugi posegi, ne smejo biti izvedeni pred datumom oddaje prve vloge na Eko sklad
 • veljaven datum oddaje vloge je z dnem, ko je bila vloga z dokumentacijo oddana na poštnem okencu,
 • predračun mora imeti veljaven datum, biti mora žigosan in vsebovati ustrezne modele prezračevalnih sistemov, ki so na seznamu Eko sklada

Kontakti

Uradni zastopnik za Slovenijo
Andrej Remih s.p.
Ravenska vas 26,
1410 Zagorje ob Savi,
Slovenija

VEČ informacij na voljo:
Mail: info@prana24.si
Tel: +386 (0) 41 442 627
Tel: +386 (0) 41 337 724

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS KONTAKTIRAJTE PREKO TELEFONA ALI ODDAJTE POVPRAŠEVANJE PREKO OBRAZCA

Kako mi je Eko sklad pomagal, da sem brezplačno prišel do rekuperatorja Prana.

Pred kratkim sem podedoval hišo - nič posebnega, na vasi, kakšnih 120 kvadratov, pritlična z mansardo. Vse življenje sem živel v mestu, v stanovanju. Všeč mi je, da je vse blizu. Ampak otroci so odrasli in z ženo sva potem, ko sva nekaj časa neupešno prodajala to podedovano hišo, pomislila, da bi namesto vikenda, ki sva si ga želela, naredila bolj odločen korak k naravi. Hiša potrebuje prenovo – fasade sploh ni, vse skupaj je nekje med tretjo in peto gradbeno fazo, odvisno, kam stopiš in kaj primeš v roke. Fasada, toplotna črpalka, streha, zamenjat kopalnico, kuhinjo, nekje še estrihi, predelne stene... Spisek se je daljšal in kalkulacija se je debelila. Ko sva prišla do številke 30.000, sva potegnila ročno zavoro: kakšen budžet pa imamo? Se zadeva splača? Spisek se je začel krajšati – streha je še OK, pa kopalnici sta dve, bom že potem počasi naredili, rekuperatorjev tudi ne rabiva, saj smo Gorenjci, bomo že odpirali okna (ne preveč na stežaj).


Naslednji korak je bil klic na Eko sklad in obisk pri svetovalcu. Izgleda, da denar iz razpisa za subvencije za povečanje rabe energije iz obnovljivih virov iz leta 2016 še ni porabljen. To je bila dobra novica. Manj dobra je bila ta, da sva od vseh ukrepov, ki jih subvencionira Eko sklad, midva imela samo dva: fasado in toplotno črpalko.Eko sklad pa je, vsaj pri tem zadnjem razpisu ponudil zanimiv korenček: če izvedeš dva «varčevalna» ukrepa, subvencionirajo do 20% vrednosti investicije v ukrep, če pa tri ali več, pa subvencionirajo 30%.


Tukaj pa moja gorenjska kri ni več mogla ostati hladna: kako priti do 30% subvencije, istočasno pa ostati znotraj budžeta? Nisem dolgo tuhtal, iz vreče sem takoj potegnil pravega zajca: REKUPERATOR!Že od začetka sem gledal rekuperatorje Prana, ki imajo pred ostalimi to prednost, da potrebuješ samo enega, saj je izmenjava zraka narejena znotraj enega sistema. Za razliko od ostalih, ki imajo ločene vhodne in izhodne enote. S tem privarčuješ tako pri denarju, kot tudi pri prostoru. V etaži imam 60 kvadratov, se pravi,da eden zadostuje za prezračevanje cele etaže.


Za Eko sklad potrebuješ predračune. Slaba dva tedna zbiranja podatkov sta mi prinesla tisti rezultat, ki ga ponavadi ponujata Merkatorju in Spar v svojih reklamah: kupiš dva izdelka in tretjega dobiš brezplačno!
Za fasado s 16 cm stiropora – približno 40€ za m2 – imam 180m2, torej je cena 7.200€. Eko sklad pri dveh ukrepih prizna 20% oz. največ 12€ za m2 subvencije za fasado. Ampak 20% je samo 8€. Torej bi bila subvencija 8€x180= 1.440€. Pri prijavi treh ukrepov pa subvencija naraste na 30% od 40€/m2, torej na 12€. Po novem je subvencija tako 12€x180=2160€. To pa je že 720€ razlike. Rekuperator Prana 150 stane 550€ in še montaža 150€. To je 700€ in z 9,5 DDV je končna cena 766,5€. Ampak Eko sklad da subvencijo tudi na rekuperator – 30% ali pa največ 300€. Se pravi, da je cena za rekuperator v resnici 30% nižja od 766,5€ : 766,5€ - 230€ subvencije = 536,5€.

Jaz pa na fasadi dobim 720€ subvencije več, kot če ne bi prijavil rekuperatorja. Je še kaj lepšega? Rekuperator brezplačno, pa še skoraj 200€ ostane. Se strinjam, teh 200€ bo šlo en dva tri, ampak to je to. Za toplotno črpalko voda-zrak bom dal 7.000€. Subvencija je največ 1000€, ampak v razpisni dokumentaciji piše, da v primeru izbire treh ukrepov dobim za 50% povečano maksimalno subvencijo. Morda še tam kaj dobim. Dokumentacijo sem oddal, vse pofotografiral in naslednji teden mi že pridejo delat fasado. Čez en mesec grem pa še po bonus, ki ga je organiziral Eko sklad – po svoj REKUPERATOR.

Moja izkušnja z rekuperatorjem Prana je odlična. Sem glasbenik, v naših prostorih smo se soočali s slabim zrakom. Iskali smo rešitev in prišli do rekuperatorja Prana. Rekuperator je tako tih, da nas ne ovira pri učenju mojih učencev ali pri naših vajah glasbe, obenem pa imamo skozi svež zrak, kar je izredno pomembno tudi za koncentracijo vseh nas. Rekuperator je cenovno ugoden, lahko ga kupiš na obroke in z zagotovilom kvalitete.

- Klemen Markelj

Smo glasbena skupina Samsfevers. Prostore imamo v Ljubljani, v kletnih prostorih, ki so tudi zvočno izolirani, da ne bi povzročali hrupa. Soočali smo se s slabim zrakom in neprijetnim vonjem. Za naše težave smo iskali rešitev. Na internetu smo opazili rešitev za naše težave in sicer Prana rekuperatorje. Sprva smo bili skeptični, če bo zadeva uspešno delovala, a smo kljub temu poskusili, saj nudijo garancijo zadovoljstva. Po enoletni uporabi moramo povedati, da smo zelo zadovoljni z rezultati rekuperatorja Prana, saj je resnično odpravil težave slabega vonja in vlage. Obenem pa imamo vedno svež zrak. Tudi delovanje naprave ni moteče saj je tiha. Jo priporočamo vsem, ki imajo podobne težave.

- Glasbena skupina Samsfevers

Rabite pomoč ali svetovanje?